Image is not available
Asociația Profesorilor de Istorie din Neamț
Arrow
Arrow
Slider
Friday, 26 May 2017 14:06

ATELIER DE ARHEOLOGIE EXPERIMENTALĂ LA MUZEUL DE ISTORIE ȘI ETNOGRAFIE TÂRGU NEAMȚ

Rate this item
(0 votes)

 

Elevii au luat contact cu vestigiile arheologice din muzeu, iar apoi au încercat să înțeleagă diversele tehnici preistorice de confecționare a uneltelor și a vaselor de lut. Cercetătorul dr. Vasile Diaconu le-a făcut copiilor demonstrații privitoare la cioplirea uneltelor de piatră, prelucrarea osului, realizarea împletiturilor din fibre vegetale, dar și modelarea ceramicii.

,,Anul trecut a fost primul atelier de arheologie experimentală organizat în cadrul Complexului Muzeal Județean Neamț și, pentru că am observat receptivitate în rândul elevilor, ne-am gândit să repetăm acest gen de activitate. Este, dincolo de toate, un alt tip de act educațional, prin care îi putem atrage pe copii spre muzeu și să îi ajutăm să conștientizeze diverse aspecte ale trecutului.M-a bucurat receptivitatea lor și dorința de a experimenta. Cu acest prilej au constatat complexitatea tehnologiilor preistorice, dificultatea obținerii uneltelor, dar și a întrebuințării lor” a declarat dr. Vasile Diaconu.

,,Pentru că am vrut să le oferim elevilor un alt cadru în care să intre în contact cu istoria, i-am adus la acest atelier de arheologie experimentală, astfel încât cunoștințele lor teoretice, dobândite la școală, să fie completate și prin activități practice”, a declarat prof. Diana Elena Spiridon.

Atelierul este la a doua ediție, prima fiind organizată anul trecut.Participarea la atelier se face prin achitarea unui bilet de acces în muzeu, iar reprezentanții instituției afirmă că astfel de activități vor mai avea loc în perioada următoare.

Read 1177 times Last modified on Friday, 26 May 2017 14:15

Free Joomla! template by L.THEME