Image is not available
Asociația Profesorilor de Istorie din Neamț
Arrow
Arrow
Slider
Thursday, 22 March 2018 21:11

AGENDA CENTENAR 1918-2018 NEAMT

Rate this item
(0 votes)

 Luni, 26 martie, la Casa de Cultură a orașului Bicaz va avea loc evenimentul dedicat unirii Basarabiei cu România. Evenimentul este organizat in colaborare cu Primăria orașului Bicaz, Biblioteca „Mihai Eminescu”,celelalte instituții școlare și Asociația Culturală „Valea Muntelui”. Invitații noștri sunt: P.S. Antonie de Orhei, Episcop și Vicar al Chișinăului și Mihaela Verzea, director al Muzeului de Istorie Piatra Neamț. Sunt pregătite surprize pentru elevii din Basarabia! Transmitem prețuirea noastră consilierilor locali și domnului Primar pentru apobarea unei finanțări generoase dedicate celebrării primului CENTENAR! Felicitări profesorilor de istorie și elevilor acestora pentru activitățile propuse! (Elena Preda)

 

 

 

APIN - Asociatia Profesorilor de Istorie Neamt shared Luminita Moscalu's post. 11 mins · ”Cultura omenească e ritm solidificat în fapte. Cercetând faptele găseşti ritmul” - Vasile Pârvan în Datoria vieţii noastre (1920) Elevii Liceului de Arte ”Victor Brauner” Piatra Neamț, alături de doamna prof.dr. Luminita Moscalu, au găsit astăzi ritmul culturii și al istoriei și au trecut la fapte! Lecția de istorie de la Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamț a fost de această dată încărcată de emoție pentru profesori! Tinerii adolescenți artiști au transpus în emoție pură MESAJUL lor pentru către Basarabia și Bucovina. Cuvintele, muzica, și iubirea față de țară pot fi șansa noastră pentru un viitor demn! Am zambit alături de ei, am plâns pe note muzicale, m-am bucurat de simțire pură românească! Va mulțumesc, doamna prof.dr. Luminita Moscalu, vă mulțumesc frumoși adolescenți ai timpurilor noastre! Sînziana Elena Ailenei, îți mulțumesc pentru că ai acceptat provocarea de a fi coordonatorul Companiei de folk patriotic! (Elena Preda)

 

Articol Ziar - Piatra-Neamț

 

Centenarul 2018 - Video

 

În cinstea celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, copiii grupului Românașii răspund afirmativ dragostei și respectului față de ziua de 27 martie. 

 

Liceu din judeţul Neamț, Declarație simbolică de Unire cu Basarabia

 

Liceul Tehnologic "Arhimandrit Chiriac Nicolau"Vinatori-Neamt - Activitatea in cinstea Unirii Basarabiei cu Romania(27 martie 1918)

 

Gheorghe Asachi - Expoziție - Centenarul unirii Basarabiei cu RomâniaExpoziție - Centenarul unirii Basarabiei cu România

 

Primăria Municipiului Roman

 

 Scoala Ruseni

 

Şcoala Gimnazială Timişeşti/ Neamţ

Read 1892 times Last modified on Friday, 22 March 2019 23:36

Free Joomla! template by L.THEME