Image is not available
Asociația Profesorilor de Istorie din Neamț
Arrow
Arrow
Slider
Wednesday, 24 May 2017 18:39

GALA HERODOT

Rate this item
(0 votes)

 

Vineri, 22 iulie, în colţul de rai numit Agapia a avut loc Gala Herodot- eveniment de tradiţie în cadrul căruia sunt premiaţi elevii nemţeni cu rezultate excepţionale la concursurile specifice disciplinei Istorie.

Gala Herodot s-a desfăşurat într-un cadru festiv, în prezența celor peste 50 de profesori de istorie, doctoranzi şi cercetători care şi-au dedicat săptămâna trecută participării la Şcoala de Vară a Profesorilor de Istorie din România și a străjerilor Cetăţii Neamț, coordonaţi de părintele Filip.

Laureaţii ediţiei de anul acesta provin din toate zonele nemţene. Pentru faptul că menţin vie flacăra pasiunii pentru istorie, 32 de elevi au fost răsplătiţi cu diplome şi premii în bani. Aceştia s-au evidenţiat pe parcursul anului şcolar 2015- 2016 la olimpiada de istorie sau la celelalte concursuri de istorie, faza judeţeană sau naţională („Memoria Holocaustului”, „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”, „Cultură şi Civilizaţie în România”, sesiunea de referate şi comunicări). Diplome de excelenţă au primit şi cei 16 profesori coordonatori, care au îndrumat cu multă stăruinţă discipolii pasionaţi de domeniul istoriei.

Premiile au fost înmânate de către prof. Elena Preda, inspector şcolar de specialitate, cea care se implică în fiecare an în organizarea Galei Premiilor Herodot. Un mesaj care să impulsioneze și în viitor aceşti elevi din judeţul Neamţ pasionaţi de istorie au transmis personalităţi remarcabile precum prof. Dr. Bogdan Teodorescu (secretar general al Societăţii de Ştiinţe Istorice din România) şi prof. univ. dr. Bogdan Murgescu de la Universitatea Bucureşti.

Fiindcă străjerii Cetăţii Neamţ sunt un pilon care menţine vie istoria locală a zonei Târgu Neamţ, bravii tineri îndrumaţi de părintele Filip au readus trecutul în prezent pentru câteva clipe, prin demonstraţii de lupte medievale şi ridicarea la rang de polcovnic a doi străjeri curajoşi. Așa s-a finalizat Gala Herodot anul acesta, prin îmbinarea armonioasă a prezentului cu trecutul.

Read 902 times Last modified on Friday, 26 May 2017 15:37

Free Joomla! template by L.THEME