Image is not available
Asociatia Profesorilor de Istorie din Neamt
Arrow
Arrow
Slider
 • Comunicat de presă - Asociația Profesorilor de Istorie din Neamț - Octombrie 2019
  Written on Tuesday, 12 November 2019 04:52 in Articole Be the first to comment! Read 123 times Read more...
 • Eveniment de amploarea dedicat comemorării Holocaustului!

  Pe 7 octombrie 2019, la Liceul ”Vasile Conta”, Targu-Neamt, va fi organizat un eveniment de amploarea dedicat comemorării Holocaustului!
  Felicitări dlui prof. drd. Emanuel Bălan și mulțumiri!

  Written on Friday, 04 October 2019 09:00 in Articole Be the first to comment! Read 334 times Read more...
 • 8 Martie la muzeu

  O lecție specială, sub genericul „Rolul femeii în societatea românească – tradiție și modernitate”, a fost dedicată vineri, 8 martie, istoriei unor femei de excepție, coordonată de prof. dr. Luminița Moscalu, muzeograf Florentina Buzenschi, muzeograf Silvia Trăistariu și prof. Valentina Andrei.

  Written on Friday, 22 March 2019 23:30 in Articole Be the first to comment! Read 413 times Read more...
 • AGENDA CENTENAR 1918-2018 NEAMT

  AGENDA CENTENAR 1918-2018 NEAMT Simpozionul ”BASARABIA STRĂVECHI PĂMÂNT ROMÂNESC” 26 Martie 2018 - Colegiul Național ”Roman-Vodă” Roman, ediția a VIII-a.

  Written on Thursday, 22 March 2018 21:11 in Articole Be the first to comment! Read 823 times Read more...
 • 100+100 de școli întru Marea Unire a Românilor

  Inspectoratului Școlar Județean Neamț organizează, între 26 și 28 martie, prin compartimentul Curriculum/ Istorie, cu sprijinul Asociației Profesorilor de Istorie Neamț, al Consiliului Județean Neamț, al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” și al partenerului tradițional, Complexul Muzeal Județean Neamț, evenimente importante care fac parte din Programul educațional „CENTENAR 2018-NEAMȚ”, acțiunea „100+100 de școli întru Marea Unire a Românilor”.

  Written on Tuesday, 30 January 2018 16:55 in Articole Be the first to comment! Read 856 times Read more...
 • ZIUA EROILOR, LA TÂRGU NEAMŢ

  Joi, 25 mai, după slujba dedicată sărbătorii Înălțarea Domnului, târgunemțenii au venit la Monumentul Eroilor situat în drumul spre Cetatea Neamț, pentru a-și onora înaintașii, eroi ai neamului românesc care și-au jertfit viața pentru dreptate și libertate.

  Written on Friday, 26 May 2017 15:00 in Articole Be the first to comment! Read 746 times Read more...
 • ATELIER DE ARHEOLOGIE EXPERIMENTALĂ LA MUZEUL DE ISTORIE ȘI ETNOGRAFIE TÂRGU NEAMȚ

  Vineri, 19 mai, la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț s-a desfășurat un atelier de arheologie experimentală, prin care un grup de elevi de la Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” Târgu Neamț, coordonați de prof. Diana Elena Spiridon, au descoperit tainele arheologiei.

  Written on Friday, 26 May 2017 14:06 in Articole Be the first to comment! Read 445 times Read more...
 • „Fețele necunoscute ale lui Cezar Petrescu”, la Muzeul de Artă din Roman

  Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, marcată pe 18 mai, Muzeul de Artă din Roman, găzduiește expoziția itinerantă „Fețele necunoscute Ale Lui Cezar Petrescu”. Expoziția, deschisă în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași, va putea fi vizitată până pe data de 20 iunie 2017. De asemenea, expoziția poate fi vizitată sâmbătă, 20 mai, între orele 14.00 și 24.00, cu ocazia evenimentului „Noaptea muzeelor”.

  Written on Friday, 26 May 2017 14:02 in Articole Be the first to comment! Read 508 times Read more...
 • Vasile Diaconu (Muzeul Târgu Neamț): “La noi, muzeele nu sunt percepute ca subiecte care să facă rating!”

  Sâmbătă, 20 mai, în cadrul Nopții Muzeelor, la mai multe instituții muzeale din țară au avut loc proteste, prin care s-a dorit atragerea atenției asupra acestui domeniu, care, în ultimii ani, se confruntă cu tot mai multe probleme. Chiar dacă în Neamț nu au fost astfel de proteste, o anumită solidaritate cu restul muzeelor din țară există. Despre aceasta, într-un scurt interviu cu dl. Vasile Diaconu, de la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț.

  Written on Friday, 26 May 2017 13:33 in Articole Be the first to comment! Read 520 times Read more...
 • Festivalul de Artă Populară „Lada cu zestre”, ediția a XII-a, Piatra-Neamț, 26-28 mai 2017

  Eveniment complex – ce îmbină componenta artistică cu latura educativă şi ştiinţifică, toate aflate acum sub semnul culturii populare – Festivalul de Artă Populară „Lada cu zestre” reuneşte meşteri populari din toată ţara şi specialişti etnografi. Cei cca. 80 de meşteri populari din zone etnografice renumite ale României şi din Republica Moldova vor expune piese din ceramică, lemn, articole reprezentative pentru portul popular şi textile de interior, împletituri din nuiele şi sfoară, icoane şi pictură naivă, ouă încondeiate, măşti populare şi articole de podoabă. Pe lângă meşterii care au fost prezenţi la unele dintre ediţiile anterioare, vizitatorii vor putea constata prezenţe noi şi valoroase, cum sunt cei veniţi tocmai din Caraş-Severin, iar ca element de noutate, meşteri care confecţioneză jucării tradiţionale.

  Written on Friday, 26 May 2017 13:23 in Articole Be the first to comment! Read 429 times Read more...
 • Simpozionul-Concurs Interjudețean „Miron Costin, file de cronică“, ediția a IV-a

  Activitățile se adresează elevilor, profesorilor, cercetătorilor și se vor desfășura pe două secțiuni: „Referatele, eseurile cadrelor didactice“ – cu participare directă sau indirectă – să se încadreze în tema „Miron Costin, file de cronică“ sau „Evenimente istorice care au marcat istoria comunității locale“. Participanții direcți își vor prezenta lucrările în cadrul simpozionului desfășurat la Școala Gimnazială „Miron Costin“ în data de 26 mai 2017; pentru elevii din clasele III-XII – „Referate, desene, colaje“, îndrumați de un cadru didactic, cu tema „Comemorări și aniversări“ în anul 2017: 140 de ani de la începutul...

  Written on Wednesday, 24 May 2017 18:39 in Category 1 Be the first to comment! Read 392 times Read more...
 • CENTENAR 2018 NEAMȚ

  Inspectoratul Școlar Județean Neamț, în parteneriat cu Asociaţia Profesorilor de Istorie din Neamț şi Complexul Muzeal Neamț, a demarat un amplu proiect educațional denumit ”CENTENAR 2018 NEAMȚ”.Acest proiect inedit se va întinde până la data de 1 decembrie 2018, iar în acest interval de timp, la nivelul tuturor unităților școlare din județul Neamț, vor fi realizate dezbateri pe teme legate de marcarea şi aniversarea împlinirii unui secol de la Marea Unire de la 1918.

  Written on Wednesday, 24 May 2017 18:39 in Category 1 Be the first to comment! Read 459 times Read more...
 • Şcoala de Vară a profesorilor de istorie din România

  Desfăşurată sub genericul „Modernitatea românească în secolele XIX – XXI. Proiecte de ţară – patrimoniu – istorie – educaţie”, Şcoala de Vară va fi găzduită de Liceul Teologic „Cuvioasa Parascheva” din Agapia și îşi propune să analizeze proiecţiile şi strategiile de dezvoltare ale românilor şi României în secolele XIX-XX, cum a fost construită o identitate naţională, care au fost obiectivele, modalităţile, mecanismele şi strategiile de integrare în Europa – iar, după 1989, şi în NATO şi în Uniunea Europeană – şi care ar trebui să fie direcţia de dezvoltare a României.

  Written on Wednesday, 24 May 2017 18:39 in Category 1 Be the first to comment! Read 474 times Read more...
 • GALA HERODOT

  Laureaţii ediţiei de anul acesta provin din toate zonele nemţene. Pentru faptul că menţin vie flacăra pasiunii pentru istorie, 32 de elevi au fost răsplătiţi cu diplome şi premii în bani. Aceştia s-au evidenţiat pe parcursul anului şcolar 2015- 2016 la olimpiada de istorie sau la celelalte concursuri de istorie, faza judeţeană sau naţională („Memoria Holocaustului”, „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”, „Cultură şi Civilizaţie în România”, sesiunea de referate şi comunicări). Diplome de excelenţă au primit şi cei 16 profesori coordonatori, care au îndrumat cu multă stăruinţă discipolii pasionaţi de domeniul istoriei.

  Written on Wednesday, 24 May 2017 18:39 in Category 1 Be the first to comment! Read 404 times Read more...
 • ISTORIA ROMÂNILOR ŞI CRIZA IDENTITĂŢII NAŢIONALE. MEMORANDUM-UL DE LA NEAMŢ

  Organizat de Asociația Profesorilor de Istorie Neamţ, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, Asociaţia Profesorilor de Istorie din România, Complexul Muzeal Neamţ şi Asociaţia Învăţătorilor Neamţ, evenimentul are ca scop sensibilizarea factorilor de decizie cu privire la educația tinerilor prin și pentru istorie și identitate națională. „În condițiile unei crize de identitate care are drept consecință negativă lipsa de implicare a tinerilor în viața societății, a absenței responsabilizării sociale și a pericolului deznaționalizării, cauzat de defăimarea statului roman, dorim ca acest seminar să reprezinte un îndemn la responsabilizarea factorilor de decizie la nivel local și national”, spun organizatorii.

  Written on Wednesday, 24 May 2017 17:01 in Category 1 Be the first to comment! Read 415 times Read more...

Please publish modules in offcanvas position.

Free Joomla! template by L.THEME