-
Curtenii lui Ștefan cel Mare || Garda de Onoare de la Curtea Domnească
Noutăți 17.10.2021
-
Simpozionul-Concurs Interjudețean „Miron Costin, file de cronică“, ediția a IV-a
Activitățile se adresează elevilor, profesorilor, cercetătorilor și se vor desfășura pe două secțiuni: „Referatele, eseurile cadrelor didactice“ – cu participare directă sau indirectă – să se încadreze în tema „Miron Costin, file de cronică“ sau „Evenimente istorice care au marcat istoria comunității locale“. Participanții direcți își vor prezenta lucrările în cadrul simpozionului desfășurat la Școala Gimnazială „Miron Costin“ în data de 26 mai 2017; pentru elevii din clasele III-XII – „Referate, desene, colaje“, îndrumați de un cadru didactic, cu tema „Comemorări și aniversări“ în anul 2017: 140 de ani de la începutul...
-
CENTENAR 2018 NEAMȚ
Inspectoratul Școlar Județean Neamț, în parteneriat cu Asociaţia Profesorilor de Istorie din Neamț şi Complexul Muzeal Neamț, a demarat un amplu proiect educațional denumit ”CENTENAR 2018 NEAMȚ”.Acest proiect inedit se va întinde până la data de 1 decembrie 2018, iar în acest interval de timp, la nivelul tuturor unităților școlare din județul Neamț, vor fi realizate dezbateri pe teme legate de marcarea şi aniversarea împlinirii unui secol de la Marea Unire de la 1918.
-
Şcoala de Vară a profesorilor de istorie din România
Desfăşurată sub genericul „Modernitatea românească în secolele XIX – XXI. Proiecte de ţară – patrimoniu – istorie – educaţie”, Şcoala de Vară va fi găzduită de Liceul Teologic „Cuvioasa Parascheva” din Agapia și îşi propune să analizeze proiecţiile şi strategiile de dezvoltare ale românilor şi României în secolele XIX-XX, cum a fost construită o identitate naţională, care au fost obiectivele, modalităţile, mecanismele şi strategiile de integrare în Europa – iar, după 1989, şi în NATO şi în Uniunea Europeană – şi care ar trebui să fie direcţia de dezvoltare a României.
-
GALA HERODOT
Laureaţii ediţiei de anul acesta provin din toate zonele nemţene. Pentru faptul că menţin vie flacăra pasiunii pentru istorie, 32 de elevi au fost răsplătiţi cu diplome şi premii în bani. Aceştia s-au evidenţiat pe parcursul anului şcolar 2015- 2016 la olimpiada de istorie sau la celelalte concursuri de istorie, faza judeţeană sau naţională („Memoria Holocaustului”, „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”, „Cultură şi Civilizaţie în România”, sesiunea de referate şi comunicări). Diplome de excelenţă au primit şi cei 16 profesori coordonatori, care au îndrumat cu multă stăruinţă discipolii pasionaţi de domeniul istoriei.
Tags
Informatii
Site realizat gratuit în cadrul Proiectul Erasmus+ KSWD 2016-1-RO-KA102-024204: "Key Skills For Web Developers", implementat la C.N. "Ștefan cel Mare" - Tg. Neamț.
Copyright Bodron Petru-Alexandru 2017 CSNM