Image is not available
Asociația Profesorilor de Istorie din Neamț
Arrow
Arrow
Slider
 • Simpozionul-Concurs Interjudețean „Miron Costin, file de cronică“, ediția a IV-a

  Activitățile se adresează elevilor, profesorilor, cercetătorilor și se vor desfășura pe două secțiuni: „Referatele, eseurile cadrelor didactice“ – cu participare directă sau indirectă – să se încadreze în tema „Miron Costin, file de cronică“ sau „Evenimente istorice care au marcat istoria comunității locale“. Participanții direcți își vor prezenta lucrările în cadrul simpozionului desfășurat la Școala Gimnazială „Miron Costin“ în data de 26 mai 2017; pentru elevii din clasele III-XII – „Referate, desene, colaje“, îndrumați de un cadru didactic, cu tema „Comemorări și aniversări“ în anul 2017: 140 de ani de la începutul...

  Written on Wednesday, 24 May 2017 18:39 Read 659 times Read more...
 • CENTENAR 2018 NEAMȚ

  Inspectoratul Școlar Județean Neamț, în parteneriat cu Asociaţia Profesorilor de Istorie din Neamț şi Complexul Muzeal Neamț, a demarat un amplu proiect educațional denumit ”CENTENAR 2018 NEAMȚ”.Acest proiect inedit se va întinde până la data de 1 decembrie 2018, iar în acest interval de timp, la nivelul tuturor unităților școlare din județul Neamț, vor fi realizate dezbateri pe teme legate de marcarea şi aniversarea împlinirii unui secol de la Marea Unire de la 1918.

  Written on Wednesday, 24 May 2017 18:39 Read 832 times Read more...
 • Şcoala de Vară a profesorilor de istorie din România

  Desfăşurată sub genericul „Modernitatea românească în secolele XIX – XXI. Proiecte de ţară – patrimoniu – istorie – educaţie”, Şcoala de Vară va fi găzduită de Liceul Teologic „Cuvioasa Parascheva” din Agapia și îşi propune să analizeze proiecţiile şi strategiile de dezvoltare ale românilor şi României în secolele XIX-XX, cum a fost construită o identitate naţională, care au fost obiectivele, modalităţile, mecanismele şi strategiile de integrare în Europa – iar, după 1989, şi în NATO şi în Uniunea Europeană – şi care ar trebui să fie direcţia de dezvoltare a României.

  Written on Wednesday, 24 May 2017 18:39 Read 817 times Read more...
 • GALA HERODOT

  Laureaţii ediţiei de anul acesta provin din toate zonele nemţene. Pentru faptul că menţin vie flacăra pasiunii pentru istorie, 32 de elevi au fost răsplătiţi cu diplome şi premii în bani. Aceştia s-au evidenţiat pe parcursul anului şcolar 2015- 2016 la olimpiada de istorie sau la celelalte concursuri de istorie, faza judeţeană sau naţională („Memoria Holocaustului”, „Istorie şi societate în dimensiune virtuală”, „Cultură şi Civilizaţie în România”, sesiunea de referate şi comunicări). Diplome de excelenţă au primit şi cei 16 profesori coordonatori, care au îndrumat cu multă stăruinţă discipolii pasionaţi de domeniul istoriei.

  Written on Wednesday, 24 May 2017 18:39 Read 732 times Read more...
 • ISTORIA ROMÂNILOR ŞI CRIZA IDENTITĂŢII NAŢIONALE. MEMORANDUM-UL DE LA NEAMŢ

  Organizat de Asociația Profesorilor de Istorie Neamţ, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, Asociaţia Profesorilor de Istorie din România, Complexul Muzeal Neamţ şi Asociaţia Învăţătorilor Neamţ, evenimentul are ca scop sensibilizarea factorilor de decizie cu privire la educația tinerilor prin și pentru istorie și identitate națională. „În condițiile unei crize de identitate care are drept consecință negativă lipsa de implicare a tinerilor în viața societății, a absenței responsabilizării sociale și a pericolului deznaționalizării, cauzat de defăimarea statului roman, dorim ca acest seminar să reprezinte un îndemn la responsabilizarea factorilor de decizie la nivel local și national”, spun organizatorii.

  Written on Wednesday, 24 May 2017 17:01 Read 854 times Read more...

Copyright Bodron Petru-Alexandru 2017 CSNM

Free Joomla! template by L.THEME